Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέδρευσε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα, μία μόλις ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Ερντογάν ρίχνει και πάλι «καρφιά» τόσο προς τη διεθνή κοινότητα όσο και προς την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Απέλαση για 8 Ελληνες διπλωμάτες ως αντίποινα για τη στάση της Ελλάδας

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλες τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές της δυνατότητες για να πετύχει τους στόχους της για το 2023 και να πραγματοποιήσει το όραμά της για το 2053. «Οι επιχειρήσεις μας για τη διάσωση των συνόρων μας στο Ιράκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται με επιτυχία. Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις εκεί, συμπληρώνοντας τις ελλείψεις στον διάδρομο ασφαλείας στα συριακά σύνορα» είπε ο Ερντογάν, και συνέχισε:

«Δεν διστάσαμε ποτέ να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και δεν θα διστάσουμε ούτε τώρα. Η Άσκηση Έφεσος 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ως παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τη στρατιωτική διάσταση αυτής της εικόνας».

Ερντογάν: Η δραστηριότητά μας προκαλεί εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας

Μιλώντας πιο αναλυτικά για την Άσκηση «Έφεσος 2022», ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Στην περιοχή μας, που πέρασε από ζωτικής σημασίας δοκιμασίες όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση, ο πόλεμος, οι οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, η άσκηση Έφεσος 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με μια δραστηριότητα που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας».

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας πως η Τουρκία δείχνει τη διαφορά της με τη στάση της επί των αρχών στη διεθνή πλατφόρμα, με την υποστήριξη που παρέχει στις φιλικές και αδελφικές χώρες και με τις διασυνοριακές της επιχειρήσεις. «Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε δομή δεν σέβεται τις ανησυχίες και τους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας μας για την ασφάλεια δεν μπορεί να επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τη δύναμη που έχουμε», υπογράμμισε, τέλος, ο Ερντογάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA