ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/06/2022 13:09

Turkaegean: ΕΔΕ διέταξε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για τη διερεύνηση και διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για το «Τurkaegean»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Turkaegean: ΕΔΕ διέταξε ο Αδωνις Γεωργιάδης
Πηγή: eurokinissi, youtube
Ανάγνωση:

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη από το υπουργείο Ανάπτυξης, κατ εντολή του αρμόδιου υπουργού, Αδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την κατοχύρωση του όρου «Turkaegean» από την Αγκυρα για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Οικονόμου για «Turkagean»: Θα υπάρξει άμεσα προσφυγή της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (28/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προσβάλει την κίνηση της Άγκυρας να κατοχυρώσει τον όρο Turkaegean για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Video Loading...

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι το πώς θα αποκατασταθεί η τάξη όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΔΕ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ