Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα υποκλοπής κι εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού στο κινητό του τηλέφωνο και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη κι αύριο.

Ετσι λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής έτρεξε τις διαδικασίες και κλήθηκε άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα καταθέσουν ΕΥΠ, ΑΔΑΕ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης κι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε ακόμη: Ανδρουλάκης: Καταγγέλλει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης

Εξάλλου, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προς τον πρόεδρό της απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έτσι ώστε να γίνει ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το αίτημα υπογράφουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συμμετέχουν στην Επιτροπή: Νικόλαος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

Ανδρουλάκης για τη μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο

«Η αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές» είπε έξω από τον Αρειο Πάγο ο κ. Ανδρουλάκης μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA