Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αντικείμενο την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και την επιτυχή διαχείριση του αυξημένου αριθμού επισκεπτών στη χώρα, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο διπλασιασμός, σε σχέση με πέρυσι, των αστυνομικών που υπηρετούν στις πύλες εισόδου και εξόδου, καθώς και οι στοχευμένες εκπαιδεύσεις του προσωπικού διαβατηριακού ελέγχου: «Με έγκαιρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, διπλασιάσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, με 1090 επιπλέον αστυνομικούς που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες 1050», τόνισε ο Υπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο ελκυστικός αλλά και ασφαλής τουριστικός προορισμός

Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθοριστικός για την ενίσχυση του τουρισμού, επεσήμανε ο κ.Θεοδωρικάκος: «Ένας προορισμός για να είναι ελκυστικός οφείλει να είναι και είναι ασφαλής. Από την αποτελεσματική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραχθεί ένα προστιθέμενο κεφάλαιο για τη χώρα. Πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είναι ελκυστικός προορισμός και έχεις πάρα πολλά πράγματα να δεις, ταυτόχρονα όμως, πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είσαι απολύτως ασφαλής και δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς. Είναι ένα τρίπτυχο. Τις δύο από τις τρεις πτυχές του τρίπτυχου τις ικανοποιεί Ελληνική Αστυνομία».

Οπως επισημάνθηκε από Αστυνομικούς Διευθυντές, οι αφίξεις σε κάποιες περιοχές είναι αυξημένες ακόμη και σε σχέση με το 2019, πριν δηλαδή επιβληθούν τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι πως, μόνο την 1η Αυγούστου, εισήλθαν στη χώρα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πάνω από 96.000 επιβάτες.