ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/08/2022 18:24

Χαράλαμπος Αθανασίου: «Μπορεί να παρακολουθείται μουσουλμάνος βουλευτής» - Αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Ναι» σε παρακολούθηση βουλευτών αν συντρέχει λόγος εθνικής ασφαλείας, λέει ο Χαράλαμπος Αθανασίου - Εδωσε παράδειγμα με μουσουλμάνους βουλευτές - Σφοδρές αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την αποπομπή του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαράλαμπος Αθανασίου: «Μπορεί να παρακολουθείται μουσουλμάνος βουλευτής» - Αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την άποψη ότι βουλευτές μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας, εξέφρασε ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ο κ. Αθανασίου έφερε, μάλιστα το παράδειγμα των μουσουλμάνων βουλευτών, λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Αριστοτελία Πελώνη: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε, όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο μισαλλοδοξίας - Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης

«Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες ''εσωτερικών εχθρών'' από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας», σημείωσε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση μετά τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κρεσέντο μισαλλοδοξίας και ζήτησε την αποπομπή του αντιπροέδρου της Βουλής από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις". Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες ''εσωτερικών εχθρών'' από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

ΠΑΣΟΚ: Ααναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού»

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που εξέδωσε δήλωση - ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου: «Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση - δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα λόγια είναι περιττά.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ιλχάν Αχμέτ: «Διαχωρίζει βουλευτές για τη θρησκεία τους»

Κατά του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου έβαλλε και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ μετά από τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης: «Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση - δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΠ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ