Μενού
  • Α-
  • Α+

Την εκτίμηση ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει καμία επιβολή μέτρων για την πανδημία κατά του κορονοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί να παρθούν νέα μέτρα, αυτά θα είναι ήπια

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Μάλιστα, εξήγησε πως υπάρχει ετοιμότητα για ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων μέτρων, αν και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται να είναι μέτρα ήπιο χαρακτήρα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», ήταν το μήνυμα που έστειλε. Πάντως, επανέλαβε ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, καθώς, όπως είπε, τα εμβόλια προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Όσο για τα επικαιροποιημένα εμβόλια είπε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμα πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5. «Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα εμβόλια εντός του έτους», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA