Τη λύπη του για το θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για έναν «μεγάλο Ευρωπαίο» που συνέβαλε καθοριστικά στον εκδημοκρατισμό της χώρας του. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του Μιχαήλ Σεργκέγεβιτς Γκορμπατσόφ», αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Διαβάστε ακόμη: Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ μέσα από τα δικά του λόγια
Ο Γκορμπατσόφ που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών «συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου, την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού και τον εκδημοκρατισμό της χώρας του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και τον λαό».
- Το προφίλ των κατηγορούμενων για τον εμπρησμό της Marfin - Πώς η ΑΙ συνέδραμε στην έρευνα
- Οκτώ Έλληνες διάσημοι που έχουν παραδεχτεί ότι έχουν απατήσει σύντροφό τους
- Η αδιανόητη ανθρωποσφαγή στο City of Poros – Ποιοι και γιατί οργάνωσαν το μακελειό
- 1.000 κοιλιακοί, 6.000 θερμίδες και πολλή ψυχή: Ο Χάαλαντ ζει κάθε μέρα σαν Βίκινγκ για 90 λεπτά δόξας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.