Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεδριάζει από το πρωί της Πέμπτης (1/9) η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφορικά με την υπόθεση της επισύνδεσης στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα η αίθουσα της Γερουσίας στον πρώτο όροφο του Μεγάρου στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποκλεισμένη και κανένας δεν μπορεί να πλησιάσει.
Οσον αφορά τα της διαδικασίας, ένταση επικράτησε με το «καλημέρα» για διαδικαστικά ζητήματα αλλά και για τον τρόπο ακρόασης των 9 μαρτύρων. Τελικά, ύστερα από πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, αποφασίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών τα 9 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα να χωριστούν σε δύο ομάδες προς ακρόαση προς διευκόλυνση της διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η απόφαση να υπάρξουν δυο χωριστές διαδικασίες για την ακρόαση των μαρτύρων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προήλθε μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας.
Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012 – 2015), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015 – 19), Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) και τον πρώην Γ.Γ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Η δεύτερη ομάδα που βάσει προγραμματισμού ήταν να ξεκινήσει ακρόαση στις 14:00 αποτελείται από: τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Και στις δύο συνεδριάσεις η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.
- Νίκος Στραβελάκης: Γιατί εξαφανίστηκε από το OPEN ενώ έκανε ραδιόφωνο - Tι συμβαίνει στο παρασκήνιο
- «Freestyler γουακαμάκαφο»: Τι πραγματικά λέει το κομμάτι των 90s με το ρεφρέν που λέγαμε όλοι λάθος
- Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Πήρα την απόφαση να αλλάξω ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα από το νοσοκομείο
- Γιατί το «ο» λέγεται όμικρον και το «ω» ωμέγα; Ο λόγος κρύβει ιστορία χιλιάδων ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.