Μενού
tsaboysogloy
Μεβλούτ Τσαβούσογλου | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την Ιστορία και να αμαυρώνουν τη μνήμη χιλιάδων νεκρών και ξεριζωμένων από την πατρογονική τους γη, τολμώντας να χαρακτηρίσουν ψευδή την Μικρασιατική Καταστροφή. Η νέα εμετική πρόκληση ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τον διωγμό των Ελλήνων της Σμύρνης και την θανάτωση μεγάλου πληθυσμού, κι ότι η χώρα μας έχει πράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και κατά το παρελθόν, αλλά και σήμερα... Το απύθμενο θράσος των Τούρκων εδράζεται στην διατύπωση άλλης μιας προσπάθειας διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της αποποίησης ευθυνών για τις θηριωδίες των Οθωμανών. 

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται σε «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές Αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή και συνεχίζει: «Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της "εισβολής" στην Ανατολία και τα βάρβαρα "εγκλήματα" που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά «διαβάζουν» κατά το δοκούν τη Συνθήκη της Λοζάνης εξάγοντας δικά τους συμπεράσματα κι επικαλούμενοι το άρθρο 59 στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με την Αγκυρα, «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο» κάνοντας λόγο για «μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία». «Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Η άθλια προπαγάνδα συνεχίζεται με αναφορά στο μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Κλείνοντας την ανακοίνωση-έκτρωμα οι Τούρκοι τολμούν να κάνουν και μαθήματα ηθικής: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής Ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA