Μενού
  • Α-
  • Α+

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται με πράξεις και δεν είναι ρητορικό σχήμα», αναφέρουν αρχικά από τη Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουν: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αυταπάτες του προγράμματος ‘’Θεσσαλονίκη’’, επανήλθε μοιράζοντας παροχές και ξεχνώντας τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός».

«Υποσχέθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν με την υπογραφή της κυβέρνησης του παραδόθηκαν στα funds οι δανειολήπτες», επισημαίνει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αναφέρει πως «μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υλοποίησε τη στρατηγική επιλογή να αυξηθεί η εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο αφήνοντάς τους πολίτες εκτεθειμένους στην ενεργειακή κρίση, και τώρα υπόσχεται εφαρμογή της εξαίρεσης των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου».

Και συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Αποκρύπτει όμως ότι Ισπανία και Πορτογαλία το πέτυχαν γιατί έχουν χαμηλή εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Οι Έλληνες πληρώνουν από το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη με τη σφραγίδα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα. Αναφορικά με την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ,  οι μνήμες είναι νωπές από την υπερχρέωση της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει στιβαρή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια και Δημοκρατική Ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.