Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το ανθελληνικό παραλήρημα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου κουνούσε στον αέρα φωτογραφίες με νεκρά παιδιά «φορτώνοντας» τα στην Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα «καρφιά» κατά της χώρας μας, αναφέροντας πως «ο κ. πρωθυπουργός (σ.σ. της Ελλάδας) δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που ενθάρρυνε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία». Με αυτόν τον τρόπο και με την... αγαπημένη τακτική του να κάνει το άσπρο μαύρο, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

«Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον Ερντογάν να… σηκώνει το γάντι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «ο κ. πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που ενθάρρυνε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία». Και προσέθεσε: «Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada (Τένεδος), την Gökçeada (Ίμβρος), πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: ‘Πού είναι τα παιδιά σου;’, ‘Στην Αμερική’, μου απαντούσαν. Είπα: ‘Φέρτε τους να ζήσουν εδώ’. ‘Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική’, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Oτι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία».

«Ζουν στον κόσμο τους»

Μάλιστα, ο Ερντογάν, δεν στάθηκε εκεί αλλά στις ανιστόρητες αξιώσεις του προσέθεσε τα εξής: «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους». Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τους «συμπατριώτες» του, όπως χαρακτήρισε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά τη χώρα μας για διώξεις εναντίον τους. «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας. Όμως, οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι αμέτρητες. Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μάθημα ανθρωπιάς» οι φωτογραφίες με τα νεκρά παιδιά

«Είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε την ομιλία μας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με διάφορες φωτογραφίες. Η συμπερίληψη αυτών στην παρουσίαση εμπλούτισε και την ομιλία μας. Μία από τις φωτογραφίες που έδειξα ήταν το άψυχο σώμα του βρέφους Ασίμ, που ήταν 9 μηνών, και του Aμπντούλ Βαχάπ, 4, που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή» δήλωσε προκλητικά ο Ερντογάν επιμένοντας στα όσα είπε από το βήμα του ΟΗΕ.

«Αυτοί που έρχονταν ειδικά πάντα το ρωτούσαν αυτό. Θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο ένα μάθημα ανθρωπιάς δείχνοντας τη φωτογραφία με τα άψυχα σώματα αυτών των παιδιών, και πιστεύω ότι έχουμε διδάξει και αυτό το μάθημα ανθρωπιάς. Φυσικά, είναι αδύνατο να μην συγκλονιστεί κάποιος βλέποντας εκείνη την οδυνηρή φωτογραφία του μωρού Aσίμ και του Aμπντούλ Βαχάπ. Είναι απαραίτητο να τα διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο και να τα κάνουμε αποδεκτά σε όλο τον κόσμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA