ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/09/2022 16:46

Νίκος Δένδιας σε Τουρκία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα δικαιώματά μας

«Η Τουρκία, για να μην μακρηγορώ, διαμαρτύρεται γιατί η Ελλάδα δεν αφήνει τα εδάφη της ανυπεράσπιστα που η Τουρκία έχει απειλήσει με casus belli την Ελλάδα και έχει τον αποβατικό στόλο της λίγα μίλια από τα νησιά του Αιγαίου», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νίκος Δένδιας σε Τουρκία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα δικαιώματά μας
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρμένιο ομόλογό του. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα και τα δικαιώματά μας. Οσοι επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τους χάρτες, θα αποτύχουν», επισήμανε ο Νίκος Δένδιας. Μάλιστα, τόνισε: «Το μήνυμά μου είναι ότι οι ρεβιζιονιστικές πολιτικές θα αποτύχουν. Για να αναφέρουμε μια άλλη ρεβιζιονιστική δύναμη, η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πρόσφατο όρο για να υπονομεύσει την αστάθεια της Ελλάδας και να βρίσκεται στον Καύκασο ή στο Αιγαίο. Και εμείς οι Έλληνες είμαστε μάρτυρες της ρητορικής των Τούρκων και μόλις χθες επιτρέψτε μου, η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι η Ελλάδα στέλνει μερικά αμυντικά όπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου. Και αυτό έγινε εκεί που η Ελλάδα ενεργούσε, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας, καθώς αυτές οι υποχρεώσεις απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Ο Νίκος Δένδιας, μάλιστα, επισήμανε: «Η Τουρκία, για να μην μακρηγορώ, διαμαρτύρεται γιατί η Ελλάδα δεν αφήνει τα εδάφη της ανυπεράσπιστα που η Τουρκία έχει απειλήσει με casus belli την Ελλάδα και έχει τον αποβατικό στόλο της λίγα μίλια από τα νησιά του Αιγαίου». Ο υπουργός Εξωτερικών, πάντως, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, καθώς, όπως σημειώνει: «Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ξεκινήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά επίσης είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Και παρακαλώ τους Τούρκους φίλους μου να μην το παρεξηγήσουν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε και τα δικαιώματά μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΗΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ