Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταση στο δείπνο στην Πραγα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Πάψτε να αμφισβητείτε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών» ήταν η άμεση και αυστηρή απάντηση του Πρωθυπουργού. Μπορεί Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ήταν από το μεσημέρι σαν δυο ξένοι στην ίδια πόλη, αλλά η προβιά του Ευρωπαίου που ενδύθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος μάλλον του έπεσε βαριά και δεν άντεξε ούτε 7,5 ώρες και στο δείπνο που παρατίθεται αυτή την ώρα προς τιμήν των προσκεκλημένων ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας εξαπέλυσε απρόκλητη αήθη επίθεση κατά της Ελλάδας παρόντος του Πρωθυπουργού ο οποίος του απάντησε σε αυστηρό ύφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε όταν κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Ερντογάν που είχε ζητήσει να μιλήσει πριν από το δείπνο, πήρε το λόγο και εντελώς απρόκλητα στην πάγια τουρκική γραμμή πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δήθεν ανεβάζει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και προκαλεί. Αμεση και σε αυστηρό ύφος ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έτοιμος για όλα τα σενάρια και αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη σπίλωση της χώρας μας από τη χώρα που μας απειλεί ευθέως ακόμα και με πόλεμο, αντέτεινε στον Τούρκο Πρόεδρο να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Τόνισε, δε, πως αντί να προκαλεί η Άγκυρα εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική «όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA