Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» ότι χρωστά το ποσό των 3.470,86 ευρώ για κοινόχρηστα που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη της έχουν στείλει εξώδικο. Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως υποστηρίζει ότι το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχει απορρίψει τις αγωγές και ότι η οικογένεια καταβάλλει κανονικά τα κοινόχρηστα και ποσοστό των δαπανών θέρμανσης, όπως προβλέπεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας αναφέρει τα εξής:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η εφημερίδα γνωρίζει και αποκρύπτει- ή αν δεν το γνωρίζει, τώρα οφείλει να το δημοσιεύσει- ότι το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με τις αποφάσεις 455/2019 και 174/2021, έχει απορρίψει τις εν λόγω αγωγές και έχει δικαιώσει την οικογένεια Κεραμέως και ότι η οικογένεια καταβάλλει κανονικά τα κοινόχρηστα και ποσοστό των δαπανών θέρμανσης όπως προβλέπεται.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι το εν λόγω διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη δεν κατοικείται εδώ και 40 χρόνια. Η γνωστή μέθοδος της λάσπης στον ανεμιστήρα, με άθλιες επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Αυτονοήτως θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για την αποκατάσταση της αλήθειας».