Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στα λεγόμενα και στις πράξεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Παρακολουθήσεις: «Μυθιστορήματα κατασκοπείας» - Η απάντηση της κυβέρνησης και η αντεπίθεση Μητσοτάκη

Το όνομα του κ. Δένδια έχει εμπλακεί σε υποθέσεις υποκλοπών καθώς διαδοχικά δημοσιεύματα τον περιλαμβάνουν στη λίστα των προσώπων που παρακολουθούνταν. Ο ίδιος ωστόσο στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή του, τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσά τους. 

Οπως έχει σημειώσει το Reader, στην κυβέρνηση το απορρίπτουν ως ατεκμηρίωτο και συκοφαντικό, το παρομοιάζουν με μυθιστόρημα κατασκοπείας και βλέπουν πίσω από τα δημοσιεύματα τον Αλέξη Τσίπρα και σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές μέσω της εκτόξευσης λάσπης. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, όσο και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένοι να συρθούν σε μία πολιτική αντιπαράθεση με ευφάνταστες κατηγορίες άνευ αποδείξεων και δίνουν ραντεβού στην αντιπολίτευση στο θεσμικό τερέν, διαμηνύοντας την αδιαπραγμάτευτη βούλησή τους για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και τη σκληρή τιμωρία των σκοτεινών κύκλων που έκαναν παράνομες παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά, αλλά και όσων διασπείρουν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Αλλωστε ο πρωθυπουργός, σκοπεύει να σηκώσει το γάντι στη Βουλή, αλλά σε μία θεσμική συζήτηση με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τη θωράκιση του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ και των νόμιμων επισυνδύσεων ιδίως σε ότι αφορά σε πολιτικά πρόσωπα και της καθολικής απαγόρευσης των κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πιθανόν και σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα προσεχή 24ωρα, με στόχο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός Δεκεμβρίου. 

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια έγινε πριν από το Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Eυρωπαϊκής Eνωσης. «Σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική, την Κεντρική Αφρική, θέματα εξαιρετικά σημαντικά για την ΕΕ» ανέφερε για το Συμβούλιο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.