Μενού
  • Α-
  • Α+

Για «πολύ σκληρά κακουργήματα» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», εφόσον ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, «μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή». «Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. «Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στον βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Οσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο ίδιος.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. «Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα: «Είναι όχι μόνο σκληρό. Είναι φρικιαστικά πραγματικά αυτά που ακούμε και όλες αυτές οι καταγγελίες. Όλα διερευνώνται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Πρέπει να φτάσει το "μαχαίρι στο κόκαλο" σε κάθε περίπτωση» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στα ιδρύματα και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων οι αυξήσεις των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Όπως δήλωσε, θα πρέπει να μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα και σημείωσε ότι στόχος είναι η αύξηση των καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά. Η κυρία Συρεγγέλα διαβεβαίωσε ότι στα ιδρύματα όπου διαμένουν παιδιά γίνονται πολλοί έλεγχοι, περισσότεροι από ό,τι γίνονταν στο παρελθόν και εξήγησε ότι δεν είναι όλες οι δομές που ασχολούνται με κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA