Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στις δημοσκοπήσεις, παρουσιάζει και η άποψη που έχει ο κόσμος για τους ίδιους τους πολιτικούς. Οχι μόνο τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και για τους υπουργούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση. Σε αυτή την ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες σε έρευνα της Metron Analysis και να «αναδείξουν» τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ξεχωρίσει με το έργο που έχουν παράξει.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Το κλίμα «μυρίζει» ήδη εκλογές - Τα τρία διλήμματα και η έκκληση προς τα μέλη της ΝΔ

Ολοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε μέχρι τώρα τον καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης; Και ποιον άλλον;». Τις περισσότερες επιλογές είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας που έλαβε το 36% των αυθόρμητων αναφορών και ακολούθησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από εκεί και πέρα στην πρώτη τετράδα βρίσκονται ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που βρίσκεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα λόγω του «καλαθιού του νοικοκυριού», όπως και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που έχει πιστωθεί την εξαιρετική τουριστική κίνηση της χώρας την καλοκαιρινή, και όχι μόνο, περίοδο. Την 5η θέση μοιράζονταν Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης, στην 6η ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ στην 7η οι Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, η Νίκη Κεραμέως, ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Καραμανλής. Αμέσως μετά ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά οι επιλογές στην έρευνα της Metron Analysis