Μενού
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτικές συζητήσεις με το Βρετανικό Μουσείο για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Guardian ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο ίδιος έχει μάλιστα συναντηθεί με τον διευθυντή του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Διαβάστε ακόμα: Μαξιμιλιανός: Πού ποντάρει ο Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το δίλημμα για τη συνδρομητική τηλεόραση

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου», δήλωσε στη Guardian ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και, ναι, έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για να συζητήσουμε το θέμα», είπε συγκεκριμένα. Η είδηση ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε, μιλώντας στο London School of Economics ότι «αισθάνεται πως υπάρχει πρόοδος στο θέμα και ότι είναι δυνατή μια λύση για όλους. Αισθάνομαι μια δυναμική».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ελλάδας έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο, με στόχο την επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης: τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα. Μάλιστα, η Guardian αναφέρεται και σε δημοσίευμα των «Νέων», το οποίο ανέφερε ότι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, σε ξενοδοχείο του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA