Μενού
  • Α-
  • Α+

Τυχαίο χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας τον πυροβολισμό, από αστυνομικό, που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (05.12.2022). Όπως είπε, ο οδηγός έτρεχε με 140 χλμ και εξαιτίας ελιγμού του, αντί η σφαίρα να πάει στα λάστιχα, τον χτύπησε.

Ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε χθες την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, είπε ότι ο εντολέας του δεν ήθελε ούτε καν να τραυματίσει τον 16χρονο κατά τη διάρκεια της καταξίωσης στη Θεσσαλονίκη. «Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Κατά τον Αλέξη Κούγια, ο αστυνομικός που εκπροσωπεί «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Όπως είπε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόοπτα» είπε ο Αλέξης Κούγιας προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.