Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι εικόνες από τα επεισόδια που δημιουργούν ομάδες Ρομά είναι πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, και ενώ εκφράζονται φόβοι για το τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή -ημέρα απολογίας του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε πράξεις ανομίας από οποιονδήποτε.

«Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να επαναλάβει ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

«Η Δικαιοσύνη με τη στήριξη των Αρχών διερευνά το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για να αποδοθούν εκεί όπου υπάρχουν οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το γεγονός δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας όσων θέλουν να διαμαρτυρηθούν», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Οπως η Πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και νομιμότητα. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης», κατέληξε στην αναφορά για τα γενικευμένα επεισόδια των τελευταίων ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.