Μενού
mitsotakis
O Πρωθυπουργός με τους μαθητές και τις μαθήτριες γυμνασίου στην Τρίπολη | YouTube/kalimera-arkadia.gr
  • Α-
  • Α+

Για την ειρήνη, τις κοινωνικές ανισότητες, τον αθλητισμό και το στίγμα που δεν πρέπει να υπάρχει σε ό,τι αφορά τη ψυχική υγεία μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα σε μαθητές από το τμήμα δημοσιογραφίας «Μικροί Δημοσιογράφοι» του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης. Στη συνέντευξη που του πήραν οι μικροί δημοσιογράφοι και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kalimera-arkadia.gr, ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την παιδεία, τη βελτίωση των υποδομών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, την κλιματική αλλαγή, τα εμβόλια και τις εκλογές. 

Παράλληλα, ωστόσο, έγινε αρκετά επεξηγηματικός όταν ένας από τους μικρούς μαθητές τον ρώτησε: «Ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος και προετοιμασμένος αρκετά ώστε να αντιμετωπίσει περίπτωση πολέμου ή εισβολή σε κάποιο ελληνικό νησί;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέφυγε την ερώτηση και απάντησε λεπτομερώς στον μαθητή-δημοσιογράφο με τρόπο που σπάνια το κάνει σε «κανονικές» συνεντεύξεις. 

«Επενδύουμε πολλά στο στρατό μας και στις ένοπλες δυνάμεις ακριβώς για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε αρχικά. Και στη συνέχεια εξήγησε: «Οσο πιο ισχυρός είναι ο στρατός μας, τόσο πιο δύσκολα σκέφτεται, οποιοσδήποτε μπορεί να θέλει να κάνει κακό στη χώρα, να το κάνει. Η Ελλάδα είναι μια δύναμη ειρήνης, αυτό δεν σημαίνει ότι μια δύναμη ειρήνης δεν πρέπει να έχει ισχυρό στρατό. Εμείς θέλουμε να στέλνουμε το μήνυμα σε όλους, και κυρίως στην Τουρκία, ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά. Κανείς δεν επιζητεί ποτέ μία πολεμική σύγκρουση. Ο μη γένοιτο, όμως, αν αυτό συνέβαινε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επικρατήσουμε στο πεδίο. Γι’ αυτό επενδύουμε τόσο στις ένοπλες δυνάμεις μας για να ελπίζουμε πάντα ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε. Πάντως θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα -και θέλω να το ξέρετε αυτό- με τον τουρκικό λαό. Είμαστε και πρέπει να είμαστε φίλοι και πρέπει οι πολιτικοί να βρίσκουν τρόπους τα προβλήματα να τα λύνουν».