Μενού
eva_kaili
Ευα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη της δήλωση μετά και την προφυλάκιση για το σκάνδαλο Qatar Gate έκανε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Η ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου και του Κατάρ.  Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μετέφερε, κατ΄ εντολήν, της Εύας Καϊλή. τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς». Ειδικότερα, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι είχε προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσε ή πλάσαρε το κράτος του Κατάρ», συμπληρώνοντας: «Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή». 

Η εμπλοκή Μπορέλ, Γιόχανσον, Μέτσολα

Η κα. Καϊλή, μέσω του συνήγορού της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου ενέπλεξε στην υπόθεση και ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο Ζοσέπ Μπορέλ, την επίτροπη Εσωτερικών, Ίλβα Γιόχανσον, καθώς και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μου είπε ότι ο Ζοσέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τι είπε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο συνήγορος της κ. Καϊλή αναφέρθηκε και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της εντολέας του. Ο ίδιος είπε ότι είναι ένα θέμα που διερευνάται από τις βελγικές αρχές, υπάρχει το απόρρητο της διαδικασίας και έχουν δεσμευτεί και οι τρεις δικηγόροι να μη δώσουν ακόμα απαντήσεις για το θέμα. Πρόσθεσε, επίσης, ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία σχέση τα «τρελά νούμερα» που ακούγονται, δηλαδή το 600.000 που βρέθηκε στο σπίτι της. Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι θα υπάρξει εξήγηση μετά στοιχείων, όταν υπάρχει η δυνατότητα αυτή.