Μενού
Kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στην Εύα Καϊλή, που παραμένει μέλος της Ένωσης, όσον αφορά τις δηλώσεις που είχε κάνει για το Κατάρ. Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στις δηλώσεις στο Ευρωκοινοβουλίου «με τις οποίες απέκρυψε την αλήθεια για τους χιλιάδες θανάτους εργατών, κατά τα έργα ανέγερσης γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022». 

«Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σεβόμενο το κριτήριο της αθωότητας, επιφυλάσσεται να ασκήσει δίωξη για δωροδοκία ή χρηματισμό, καθότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της βελγικής δικαιοσύνης, και αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις» συμπληρώθηκε.

Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου - Δεν παρέστη στην ακρόαση

Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο των Βρυξελλών σήμερα, αλλά οι τρεις συγκατηγορούμενοί της ήταν εκεί, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Η κυρία Καϊλή εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της. Η απόφαση αναμένεται για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους αργότερα σήμερα ή το αργότερο αύριο. Οπως μεταδίδουν ανταποκριτές από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στο δικαστήριο υπό άκρα μυστικότητα και δεν τους είδε κανείς, ούτε όταν έμπαιναν, αλλά ούτε κι όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν εντός των αιθουσών.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανταποκριτής της Deutsche Welle, Jack Parrock μετέδωσε τις παραπάνω πληροφορίες, τονίζοντας ότι σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην Εύα Καϊλή επρόκειτο για επιβεβαιωμένη πληροφορία. Ο εν Ελλάδι δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ενημερώσει από το πρωί ότι η κυρία Καϊλή προτίθετο να ζητήσει αναβολή, κάτι που τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώνεται μιας και δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της, που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή για εννιά ακόμα μέρες θα παραμείνει προφυλακισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο στο δικαστήριο, από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.