Μενού
adonis-soyper_market
Αδωνις Γεωργιάδης, σούπερ μάρκετ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η επιλογή πληρωμής με την άυλη ψηφιακή κάρτα για το νέο Food Pass θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στους πολίτες, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Ανάπτυξης, Aδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός διευκρίνισε μιλώντας στο OPEN πως όσοι προτιμήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% του ποσού που δικαιούνται βάσει του μέτρου που θα ξεκινά να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο. Όσοι από την άλλη πραγματοποιήσουν συναλλαγές στα καταστήματα που ισχύει το Food Pass μέσω μετρητών ή χρήσης ΙBAN θα τους επιστραφεί το 80% του ποσού.

Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τα χρήματα πιο γρήγορα, στο τέλος του ίδιου μήνα που έκαναν χρήση της κάρτας. Αντιθέτως, όσοι πληρώνουν με μετρητά θα μπορούν να κρατούν τις αποδείξεις, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για αυτό και η ΑΑΔΕ θα κάνει τη διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων». Σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι τα χρήματα θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε βάθος τριμήνου.

Όπως τόνισε ο υπουργός η επιδότηση αυτή βασίζεται τις αγορές προϊόντων. «Δεν είναι πάρε λεφτά για να ξοδέψεις, είναι ξόδεψε και πάρε πίσω ένα ποσό», ανέφερε χαρακτηριστικά.