Μενού
sxoleio - taksi
Σχολική τάξη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο φλέγον ζήτημα των σχολείων, καθώς και στις ανησυχίες που εκφράζουν οι γονείς λόγω «τριδημίας», της γρίπης, του κορονοϊού και άλλων ιώσεων κοινώς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία και εμφανίστηκε καθησυχαστική σχετικά με τα μέτρα. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, όπως και διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι καταλαβαίνει την αγωνία των γονιών, που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπισή του, προσθέτοντας: «Παγίως και σταθερά, το υπουργείο μας στα θέματα αυτά, που αφορούν στην υγεία των παιδιών μας, συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών. Εάν λοιπόν το υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή υποδείξουν μέτρα, εμείς αντίστοιχα παίρνουμε τις αποφάσεις οι οποίες επιβάλλονται. Αυτό κάναμε κατά την πανδημία και το κάναμε με επιτυχία και με υγειονομική ασφάλεια».

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απουσιών, το οποίο αποτελεί ένα από τα ζητήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές, καθώς η γρίπη μπορεί να τους στερήσει ακόμη και τη χρονιά: «Πρέπει να ξέρουν οι γονείς και να το επαναλάβουμε άλλη μία φορά ότι ο αριθμός των απουσίων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που υπάρχει σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Ούτε υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων», υπογράμμισε η κ. Μακρή σε ό,τι αφορά στα σχολεία.

Πρόσθεσε ότι τα όποια μέτρα, που λαμβάνονται, δεν τα εξετάζουν οι ειδικοί, αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά «τα μέτρα της καθημερινής καθαριότητος, της ατομικής καθαριότητας, του εξαερισμού, των αιθουσών είναι κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το παραλείπουν εφεξής. Η δική μας η φροντίδα ως υπουργείο είναι να είναι ασφαλής η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Τι είπε για την αξιολόγηση των καθηγητών

Η υφυπουργός, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν δρομολογείται νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όχι. Το σύστημα είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί, είναι πια νόμος του κράτους. Εφαρμόζεται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τώρα θα γίνει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών». Στο γιατί θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν για δύο χρόνια στον τόπο του πρώτου διορισμού τους οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε:«Για λόγους ισότητας με όλους τους υπαλλήλους που διορίζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Για λόγους λοιπόν ισονομίας, πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν δύο χρόνια».

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι συναντήθηκα πριν από πολύ λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων – ΔΟΕ και ΟΛΜΕ – και της έθεσεν το ζήτημα. «Μόλις γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι οι διορισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε τόπους που είναι πιο κοντά στα οικογενειακά τους συμφέροντα», όπως είπε.