Μενού
eua-kaili
Εύα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο Προδικαστικό Συμβούλιο θα βρεθεί αύριο η Ευρωβουλευτής , Εύα Καϊλή, η οποία θα απολογηθεί για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate. Η κατάθεσή της αποκτά, μάλιστα, νέες διαστάσεις μετά και την απόφαση του «εγκεφάλου» του δικτύου, όπως και τον έχουν κατονομάσει αρκετοί από τους εμπλεκομένους στις καταθέσεις τους, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές δίνοντας αναλυτικά ονόματα και διευθύνσεις όλων των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοικότερη ποινική μεταχείριση.

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί αύριο ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου, το οποίο και θα αποφασίσει αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή της κ. Καϊλή δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς πρόκειται να πει ότι δε γνώριζε τίποτα για τη βαλίτσα με τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέσης με το κύκλωμα διαφθοράς. Το αρνητικό κλίμα, ωστόσο, κρίνεται αρνητικό για την ίδια, ενώ στη δικαστική αίθουσα θα δώσουν το «παρών» και οι δύο δικηγόροι της. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπληρώνει 40 ημέρες στις φυλακές του Χάρεν και την έχει επισκεφθεί ο πατέρας και το παιδί της.

Δικηγόρος των Βρυξελλών, ο Νίκος Κορογιαννάκης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και υπογράμμισε ότι η συμφωνία του Παντσέρι με τις Αρχές μπορεί να επηρεάσει και τη δική της θέση, καθώς τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο πρώην Ευρωβουλευτής θα επηρεάσουν την εξέλιξη της δίκης. Όπως πρόσθεσε, «φυσικά, όποιος είναι αθώος δεν έχει να φοβάται τίποτα, όποιος είναι ένοχος από χθες δεν θα πρέπει να κοιμάται καλά».  

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η αλλαγή στάσης του Παντσέρι μάλλον ήταν κάτι που ετοιμαζόταν από καιρό. «Ήδη συνεργάζεται με τις αρχές, αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις καταθέσεις του για όλα τα θέματα. Εφόσον ο ανακριτής θεωρεί ότι η κυρία Καϊλή είναι ένοχος για κάποια αδικήματα, φυσικά είναι καλύτερα ο ίδιος να περιμένει τις αποκαλύψεις Παντσέρι πριν προχωρήσει σε αποφυλακίσεις οποιουδήποτε από τους κατηγορουμένους», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι η κατάθεση του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή παίζει ρόλο σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο στοιχείο και για την Εύα Καϊλή, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Άξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση Παντσέρι είναι ότι σήμερα συνελήφθη στο Μιλάνο και η λογίστριά του, η οποία και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς ήταν μέλος του δικτύου και «ξέπλενε» τα χρήματα και τα δώρα που δεχόταν η οικογένεια Παντσέρι από το Κατάρ και το Μαρόκο.