Μενού
nikos-androylakis
Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το σχόλιό του για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε -σε σύνολο 299 ατόμων- από 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και υπερψηφίστηκε από 143 βουλευτές. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο διαγεγραμμένος - από το κυβερνητικό κόμμα - Ανδρέας Πάτσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στη δήλωσή του, ανέφερε ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας. Το βεβαρημένο ιστορικό της  υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει  για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων», ανέφερε πρωταρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Υπεύθυνος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου

Ο κ. Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, μέσα από τις συνεχείς, όπως αναφέρει ο ίδιος, επιθέσεις στην Αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή και για την προστασία επιχειρηματιών, οι οποίοι σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά. «Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται στη δήλωσή του για την πρόταση μομφής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι μας αφορά, δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.  Τελικά τι είδους φιλελευθερισμό εκπροσωπείτε, όταν με την υπογραφή της κυβέρνησης σας πουλήθηκε το predator σε αυταρχικά καθεστώτα;  Όλα αυτά οδηγούν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Το δίλημμα των εκλογών

«Το διλημμα, λοιπόν, των επόμενων εθνικών εκλογών είναι καθαρό: Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία. Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές  δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».