Μενού
kaili-xrimatismos
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη για το σκάνδαλο χρηματισμού Qatargate και πλέον θα επανεξεταστεί στο τέλος του μήνα, με το ενδεχόμενο αποφυλάκισής της υπό όρους να παραμένει εξόχως δύσκολο. Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή μέσω του Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι το ένταλμα σύλληψης της Ελληνίδας τέως Ευρβουλευτού που αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Το επίσημο έγγραφο φέρει ημερομηνία 09/12/22. Στο έγγραφο, αναφέρεται ένα δίκτυο, του οποίου εγκέφαλος ήταν ο Παντσέρι. «H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δεύτερη σελίδα του εντάλματος σύλληψης.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ: έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κυρία Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κυρία Καϊλή μιλά με την "Ολλανδέζα". Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: "Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει» αναφέρεται στην τρίτη σελίδα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, η «Ολλανδέζα» είναι μια Ολλανδή Ευρωβουλευτής, η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και ο Τζόρτζι ζητούσε από την Εύα Καϊλή να κόψει τις επαφές μαζί της.