Μενού
onter-moumin
Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος Ιάσμου | @Onter Moumin
  • Α-
  • Α+

Στο πειθαρχικό παραπέμπεται αύριο, Δευτέρα (30/1), σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, με αφορμή τις καταγγελίες για απομάκρυνση υπαλλήλων του Δήμου με την κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές». Ο ίδιος ο Μουμίν αρνείται την κατηγορία, ενώ τονίζει ότι «υπήρξε ανάκληση αντιδημάρχων για μία εβδομάδα», ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους και με την επιστροφή του επανήλθαν στα καθήκοντά τους.

«Υπάρχει μια απίστευτη παραπληροφόρηση εκ μέρους συγκεκριμένων μέσων πανελλαδικής εμβέλειας, με τις ειδήσεις να αναπαράγονται από μέρος των ΜΜΕ τοπικής εμβέλειας», ανέφερε ο Οντέρ Μουμίν, μιλώντας στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έχουν απολυθεί υπάλληλοι του Δήμου, αντιθέτως «βρίσκονται στις θέσεις τους, υπάρχουν όμως διοικητικές διαδικασίες στο πλαίσιο της αυτοτέλειας των ΟΤΑ που έχουν κινηθεί από τον πειθαρχικό τους προϊστάμενο και ορισμένοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο». «Κανένας δήμαρχος δεν έχει λευκή επιταγή να απολύει κανέναν», τόνισε ο Μουμίν.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου τόνισε ότι αθηναϊκά ΜΜΕ προσπαθούν να προκαταβάλουν αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών «από το οποίο δεν έχω κληθεί καν να απολογηθώ για τις έκνομες ενέργειες». «Είμαι στη διάθεση των Αρχών από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε ακόμα ο Οντέρ Μουμίν και τόνισε: «Εντολές λαμβάνω μόνο από τους δημότες μου». Σε ερώτηση για το αν υπέγραψε απόλυση υπαλλήλου του Δήμου Ιάσμου, επειδή ήταν μέλος της οργάνωσης «FETO» του Γκιουλέν, ο Οντέρ Μουμίν είπε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε κάτι που υπόκειται στην πειθαρχική διαδικασία.