Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, κ. Μπουρολιά, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ακόμη, η πρόεδρος ενημερώθηκε και για την πορεία των ερευνών για τον κυβερνήτη Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών.

Σε ότι αφορά την επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του Phantom F-4 θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 (τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπολου, κηρύχτηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος. Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».