Μενού
kyriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους έδωσε έναν νέο χρησμό για την ημερομηνία των εκλογών, καθώς ανέφερε πως «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Συγκεκριμένα, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε δεξίωση για Ιάπωνες και Ελληνες επιχειρηματίες και σε συνομιλία που είχε νωρίτερα με δημοσιογράφους, ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών 2023, είπε χαρακτηριστικά «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Με αυτή τη λιτή δήλωση ο πρωθυπουργός θέλησε να διατηρήσει κλειστά τα χαρτιά του. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη πάντως σχολίαζαν ότι «βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού Μαραθωνίου», κάνοντας λογοπαίγνιο με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στον Μαραθώνα, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών πρακτικά σημαίνει πως το πρώτο σενάριο θέλει οι κάλπες θα στηθούν λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή τον Απρίλιο, με τις ημερομηνίες που ακούγονται να είναι 2 ή 9 Απριλίου, και οι δεύτερες στα μέσα Μαΐου (στις 14 ή στις 21). Το δεύτερο σενάριο θέλει οι εθνικές εκλογές να διεξάγονται οι πρώτες τον Μάιο και οι δεύτερες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων τον Ιούνιο.