Μενού
giannis-oikonomou
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την πρόταση μομφής, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο υποθέσεις της ΕΛΑΣ, αυτή των επίορκων κι εκείνη του Τάκη Θεοδωρικάκου

Η συζήτηση στη Βουλή κατέληξε σε δεινή κοινοβουλευτική και πολιτική ήττα του κ. Τσίπρα που πήρε πάνω του τη διαδικασία. Επειδή η πρόταση απορρίφθηκε αλλά κυρίως γιατί φάνηκε η πολιτική γύμνια ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Βάζει μπροστά την πολιτική κριτική χωρίς να περιμένει τη Δικαιοσύνη γιατί δεν έχει τίποτα να πει. Η Δικαιοσύνη έχει αποτρέψει τις συκοφαντίες που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κλιμάκωσε την επίθεσή του: «Πικρή ώρα θα έρθει και τώρα για τον κ. Τσίπρα. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τον ερασιτεχνισμό που τους διακρίνει σε όλα. Δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει. Παραμένει δέσμιος μιας χρεοκοπημένης ιδεολογίας. Ανίκανος να καταλάβει τις προκλήσεις του σήμερα και κινείται με την ατζέντα του χθες.

Εχει 15 χρόνια το ίδιο πρόσωπο στην ηγεσία και αυτό αποκαλύπτει τη λογική και την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τόση τοξικότητα, αυτοί που δηλητηριάζονται, είναι οι ίδιοι. Εμείς στόχο έχουμε να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για το πώς θα πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα για όλους. Για τις ανάγκες των ανθρώπων και τις προκλήσεις της πατρίδας».

Επίορκοι ΕΛΑΣ και Θεοδωρικάκος

Για τις αποκαλύψεις για την διαφθορά στην ΕΛΑΣ τόνισε: «Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου, και για τις δύο υποθέσεις έχει επιληφθεί το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και η Δικαιοσύνη. Απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, η Αστυνομία οφείλει να πετύχει περισσότερα. Ολοι απαιτούμε πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Αν υπάρχει κύκλωμα στην Αστυνομία θα παταχθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε με τέτοιες συμπεριφορές και κυκλώματα».

Για τον ΥΠΟΠΡΟ είπε: «Εχουμε ένα περιστατικό το '21 με 4 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η Αστυνομία ερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο περιστατικό με αξιωματικό που ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις, φτάσαμε το 2023 και συμπτωματικά την ημέρα των κρίσεων εμφανίζεται να καταγγείλει κάτι... Δεν επιδέχεται ερμηνείας γιατί το έκανε. Το περιστατικό είναι αληθινό, αλλά άλλο αυτό. Θα δούμε από την έρευνα αν κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Η Κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, ακούει κριτική και με θεσμικά εργαλεία διορθώνει καταστάσεις και είναι αμείλικτη όταν παρουσιάζεται παραβίαση καθήκοντος»,