Ημέρα μνήμης της μεγάλης κρίσης στα Ιμια είναι η 31η Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία αποτίει φόρο τιμής στους τρεις στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το στρατιωτικό ελικόπτερο που επέβαιναν.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα social media, τιμά σήμερα, 27 χρόνια μετά τον τραγικό χαμό τους, τη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων. Ο πρωθυπουργός, αφού έγραψε τα ονόματα Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Εκτορας Γιαλοψός, των αντιπλοιάρχων δηλαδή που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, σημειώνει:
«Έπεσαν στα Ίμια την ώρα του καθήκοντος. 27 χρόνια μετά, η μνήμη τους είναι ζωντανή στις καρδιές όλων μας. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».
- Η Dara στο Reader: «Η Eurovision είναι σαν τους Ολυμπιακούς - Όταν έχεις όραμα, το μυαλό δεν μπορεί να σβήσει»
- Οι βολιδοσκοπήσεις Σαμαρά για το νέο κόμμα, η αποχώρηση Ζαχαριάδη και η εφαρμογή για την ακρίβεια
- Παράνομες καταχωρίσεις από ενοικιαστές: Ελέγχονται πραγματικά τα ακίνητα στην Airbnb;
- Νέα Σμύρνη: Μαχαίρωσαν 13χρονο έξω από δημοτικό σχολείο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.