Μενού
giorgos-gerapetritis
Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τις εκλογές, την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή αλλά και τη στάση της κυβέρνησης στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Οπως είπε ο υπουργός Επικρατείας «Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός», τονίζοντας, «Το πιο κρίσιμο είναι να βγει μία κυβέρνηση ισχυρή και δυνατή».

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε στην ΕΡΤ πως «η πρώτη Κυριακή είναι πάρα πολύ σημαντική για την ΝΔ καθώς θα αναδείξει τον ηγέτη», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος, ότι το κυβερνών κόμμα θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. Σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από τη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας είπε με έμφαση: «Υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί και πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού».

Σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι πρέπει «να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος». Όπως είπε «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της (σ.σ. η δημοκρατία) άτομα που την επιβουλεύονται».

Παράλληλα δήλωσε: «εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος» και συνέχισε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις». Καταλήγοντας για το ζήτημα διευκρίνισε πως άμεσα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.