Μενού
katrinis
Μιχάλης Κατρίνης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τις αναφορές που έκανε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, όπου και υποστήριξε ότι «μία κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δε θα ξέρουμε αν θα είναι προϊόν εκβιασμού», έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Μιχάλης Κατρίνης, τις οποίες και χαρακτήρισε ως απρεπείς

«Η στάση και τα όσα υπονόησε για δήθεν εκβιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, τουλάχιστο, απρεπής κι αν αυτό εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να επεκτείνω τον χαρακτηρισμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης, συμπληρώνοτνας: «Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν, μάλλον, ότι η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω ατεκμηρίωτων υπονοουμένων, ουσιαστικά, υποβαθμίζει και δηλητηριάζει την πολιτική και το δημόσιο διάλογο».

«Οι Έλληνες πολίτες, ευτυχώς, δεν ξεχνούν ότι χάρη στην καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έμαθε όλη η χώρα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό Predator. Απολύτως θεσμικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στο ανώτερο εισαγγελικό όργανο της χώρας για αυτήν την υπόθεση. Περιμένουμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μας δώσει κάποια απάντηση για την πρόοδο των ερευνών σε σχέση και με το Predator, αλλά και με τη διαδικασία παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Το περιμένει όλος ο ελληνικός λαός», είπε σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και τα μειωμένα ποσοστά

Ο κ. Κατρίνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έκανε λόγο και για τις νέες δημοσκοπήσεις, που έρχονται στο «φως» και αποτυπώνουν τις πρώιμες εκλογικές προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών. Όπως είπε, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν προσωρινές τάσεις και σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλούν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Αναγνώρισε, βέβαια, ότι η πτώση στα ποσοστά του κόμματός του οφείλεται στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Qatar Gate και στη συμμετοχή σε αυτό της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή.

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν προσωρινές τάσεις και σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλούν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν πρέπει, βέβαια, να παραβλέπουμε και την πρόσκαιρη επίπτωση που είχε για το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση του QatarGate στις τελευταίες μετρήσεις. Ακόμη κι έτσι, σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά ανεβασμένο σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό ποσοστό τον Ιούλιο του 2019, με άνοδο που κατά μέσο όρο ξεπερνά το 50%. Και αυτό συμβαίνει σε αντίθεση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να χάνουν περίπου το 20% της καταγεγραμμένης εκλογικής τους βάσης.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτό τον λίγο, όσο και πυκνό χρόνο μέχρι τις εκλογές, θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι πέρα και πάνω από την σκανδαλολογία, την πόλωση και τον «κιτρινισμό», διαθέτει ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τη χώρα και απασχολούν τους πολίτες.

Μετεκλογικές συνεργασίες

«Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα, δεν αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας. Σε οποιαδήποτε θέση και εάν βρέθηκε, πάντα ψήφιζε αυτά που θεωρούσε σωστά για τη χώρα και, βέβαια, όπου διαφωνούσε, παρουσίαζε τη δική του αντιπρόταση. Αυτό οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει μέρος της λύσης την επόμενη ημέρα των εκλογών, αφού θα επιδιώξει την πολιτική σταθερότητα. Εμείς λέμε ναι στην πολιτική σταθερότητα και στο σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Και μας βρίσκουν αντίθετους όλοι όσοι έχουν προεξοφλήσει ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, είτε για να παραμείνει ο κ. Μητσοτάκης στην θέση του
πρωθυπουργού ή για να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας στην πρωθυπουργία, ικανοποιώντας την προσωπική τους πολιτική ματαιοδοξία.
Τα σοβαρά ζητήματα, στα οποία έχουμε «κόκκινες γραμμές» και σοβαρές διαφωνίες και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τα θέσουμε στον διάλογο ως
απαραίτητες προϋποθέσεις και όρους για συζήτηση και από εκεί και πέρα ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό για
τη στάση και τις επιλογές του.

Το ΠΑΣΟΚ προφανώς και επιθυμεί μια άλλου τύπου διακυβέρνηση, αλλά επιπλέον θέλει να είναι χρήσιμο, αποτελώντας μέρος της λύσης Το να ζητάς να αποτελέσεις μέρος της λύσης για την επόμενη ημέρα της χώρας, δεν σε καθιστά, αυτομάτως, ούτε «σύμμαχο» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε «εταίρο» της ΝΔ», είπε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Μιχάλης Κατρίνης.