Μενού
Kaili
Εύα Καϊλή | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Τον ρόλο της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, Qatar Gate, που έχει προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θίγει σε συνέντευξή της η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί, η οποία και συνέταξε την έκθεση για την άρση ασυλίας των Ευρωβουλευτών, Κοτσολίνο και Ταραμπελά. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha η συμπρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς συνδέει τις βαλίτσες με τα μετρητά με την Εύα Καϊλή, η οποία ασκούσε επιρροή και διαφήμιζε πεισματικά το Κατάρ.

«Όταν άκουσα την Εύα Καϊλή τον Νοέμβριο να μιλάει για το Κατάρ, κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτή δεν είναι μία ομιλία με κανονικές επισημάνσεις, προωθούσε ξεκάθαρα το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε η Ομπρί για την ομιλία της Ευρωβουλευτού, προσθέτοντας: «Έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια τον αντίκτυπο αυτής της επιρροής. Γιατί όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές υπερασπίζονται τόσο σθεναρά τα συμφέροντα του Κατάρ; Όμως, δεν μπορούσα να γνωρίζω τότε ότι υπάρχουν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα», είπε χαρακτηριστικά η Μανόν Ομπρί.

Της έστειλαν επείγουσα πρόσκληση εκείνες τις μέρες

Συνεχίζοντας, η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι το Κατάρ, εκείνες τις μέρες, της έστειλε επείγουσα πρόσκληση για συνάντηση, καθώς είχε αντιδράσει σχετικά με τα όσα γίνονταν. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι την απέρριψε επισημαίνοντας ότι άλλοι τη δέχθηκαν, «φωτογραφίζοντας» εκ νέου την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Είχε μεγάλη επιρροή εντός της ομάδας των Σοσιαλιστών, ώστε να μας αποτρέψει να περάσουμε το ψήφισμα κατά του Κατάρ. Και απ' ό,τι φαίνεται άσκησε μεγάλη επιρροή για αυτό».

Στην έκθεση, που συνέταξε, και από την οποία προκύπτει η άρση ασυλίας των Ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, η Μανόν Ομπρί σημείωσε: «Είναι καλό που επιτέλους τώρα μπορούν να ακούσουν τον Μαρκ Ταραμπέλα και τον Αντρέα Κοτσολίνο, με την ελπίδα να σχηματίσουν την πλήρη εικόνα για την έκταση του σκανδάλου».

Σε ό,τι αφορά τώρα στην υπόθεση της κ. Καϊλή, οι συνήγοροι υπεράσπισής της σχεδιάζουν να καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης για τις 18 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι η θέση της Ευρωβουλευτού για το Κατάρ αποτέλεσε και θέση του Ευρωκοινοβουλίου για τη χώρα της αραβικής χερσονήσου».