Μενού
Εύα_Καϊλή
Εύα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Στη διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση, από το Κατάρ ή το Μαρόκο που δίνει χρήματα σε κάποιον για να κάνει κάτι», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Λορεν Γκενς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήταν απλός και μόνο ενδιάμεσος, μεταφέροντας έτσι και επίσημα το «βάρος» του σκανδάλου στον συνεργάτη του Φραντσέσκο Τζόρτζι, στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, αλλά και στους υπόλοιπους δύο Ευρωβουλευτές, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.

Ειδικότερα, άφησε αιχμές για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επισήμανε ότι σκάνδαλο δωροδοκίας, όπως το ανάλογο Qatar Gate, δε θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχε και χρηματιζόμενο πρόσωπο σε θέση εξουσίας. Ο Λορεν Γκενς αναφέρεται σαφώς στον ρόλο που είχε ως αξιωματούχος η Εύα Καίλή, αλλά και στην επιρροή που μπορούσε να ασκήσει με την ψήφο της.

Σε ερώτηση που του έγινε αν ανήκει στον Παντσέρι η βαλίτσα με τα χρήματα, με την οποία και συνελήφθη ο πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απάντησε ότι για τις αναφορές των εμπλεκομένων θα δώσει τις σχετικές απαντήσεις στη δικαιοσύνη. «Ο Παντσέρι, από μόνος του δεν θα είχε δώσει, ούτε θα είχε λάβει χρήματα. Αν λάβεις χρήματα από κάποιον και τα δώσεις σε κάποιον άλλον δεν είσαι ο αρχηγός της Μάφιας», είπε για τον πρώην Ιταλό Ευρωβουλευτή ο Γκενς, αφήνοντας αιχμές και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι οποίοι - στην κατάθεσή τους - χαρακτήρισαν τον Παντσέρι ως τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Παράλληλα, είπε ότι ο πελάτης του δε φοβάται και θα πει την αλήθεια. «Ο πελάτης μου έχει διαπραγματευτεί την ποινή του και δε φοβάται και δεν είναι εχθρός κανενός. Δεν είναι εχθρός ούτε του κ. Τζόρτζι, ούτε της κ. Καϊλή, Απλά πρέπει τα ονόματα εκείνων που εμπλέκονται στη διαφθορά. Αυτό μόνο», είπε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του Παντσέρι με τους Τζόρτζι και Καϊλή, συμπλήρωσε ότι είχε καλή σχέση με το ζεύγος, καθώς με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι συνεργαζόταν ήδη από το 2019.