Μενού
alexis-tsipras
Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τον κύκλο των ομιλιών του. «Ήρθε η ώρα του λαού. Η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση των ανισοτήτων, των υποκλοπών και των εκβιασμών, η κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από τον ελληνικό λαό», ανέφερε και έθεσε το δίλημμα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προκηρύξει ακόμη εκλογές διότι «ξέρει πως την επόμενη ημέρα θα έχουμε τελετή παράδοσης – παραλαβής». 

Με σύνθημα «εμπρός μαζί για την ανατροπή» ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «πάθος» και η «αποφασιστικότητα» του κόσμου που παρευρίσκεται δηλώνει όχι μόνο τη «δυνατότητα» του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, αλλά ότι βρίσκεται ήδη «μπροστά στις μεγάλες ευθύνες» που του δώσει ο λαός για να «βγάλει τη χώρα από το τέλμα που έχει οδηγηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια». Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές και ανέφερε πως «όποτε και να τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα θα έχουμε τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μαξίμου εκτός και αν αποφασίσει να μην έρθει». «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις εκλογές της απλής αναλογικής, είναι αυτή που μπορεί να φέρει και θα φέρει την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση», επεσήμανε. 

Ομιλία στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα

Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης – παραλαβής, εκτός αν ο Μητσοτάκης γίνει Σαμαράς Όποιος ξέχασε τι σημαίνει Δεξιά το θυμήθηκε -και το έμαθαν οι νεότεροι- τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κάθε πολίτης, ό,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, στο δίλημμα που με τον πιο επιτακτικό τρόπο βάζει η ίδια η ζωή: Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία; Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης; Το έλλειμμα Δημοκρατίας εκδηλώνεται όχι μόνο με τις υποκλοπές αλλά και με τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, το ρεύμα, τη βενζίνη. Το διάτρητο κράτος δικαίου διευκολύνει ελάχιστους να πλουτίζουν σε βάρος των πολλών. Διότι Ψωμί και Ελευθερία ήταν πάντα αξεχώριστα στη ζωή των ανθρώπων. Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989. Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Σεβόμαστε κάθε προοδευτική δύναμη του τόπου. Επιθυμούμε το διάλογο και τη συνεργασία. Δε βλέπουμε εχθρούς απέναντί μας στο Κέντρο και στα Αριστερά του πολιτικού χάρτη. Οι πολιτικός μας αντίπαλος είναι ένας: Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να φανταστώ το θύμα των υποκλοπών να συγκυβερνά με τον θύτη, αλλά κυρίως δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατό το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο τη συνεργασία με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη και εσχάτως του Καρατζαφέρη. Αναρωτιέμαι, όμως, αφού ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοκοπική υπεροχή, γιατί δεν προκηρύσσει εκλογές; Γιατί ξέρει ότι όποτε και να τις προκηρύξει, τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής. Εκτός κι αν αποφασίσει κι αυτός, όπως ο Σαμαράς το 2015, να μην έρθει.

Posted by Alexis Tsipras on Friday, February 3, 2023

«Όποιος ξέχασε, θυμήθηκε και έμαθε, έμαθαν οι νεότεροι τι σημαίνει η δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά αντιδρώντας στο άκουσμα του εν λόγω συνθήματος και τόνισε πως «ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κάθε πολίτης, ό,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, στο δίλημμα που επιτακτικά βάζει η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα: Δημοκρατία, ή Νέα Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, ή Μητσοτάκης». «Η απάντηση που θα δώσει ο λαός θα είναι συντριπτική. Η απάντηση θα είναι Δημοκρατία. Η απάντηση θα είναι Δικαιοσύνη. Η απάντηση θα είναι η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές, όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν τις κάλπες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε πως «ο εφιάλτης που ζούμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια θα φτάσει στο τέλος του» και «η δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, η Δικαιοσύνη θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο».

tsipras

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βορίδη, του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και εσχάτως και του κ. Καρατζαφέρη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην «κυβέρνηση της ακρίβειας και των ανισοτήτων, των υποκλοπών, των εκβιασμών, της διαφθοράς και της εκτροπής». 

tsipras

«Η απάντηση που θα δώσει ο λαός θα είναι συντριπτική. Η απάντηση θα είναι Δημοκρατία. Η απάντηση θα είναι Δικαιοσύνη. Η απάντηση θα είναι η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές, όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν τις κάλπες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε πως «ο εφιάλτης που ζούμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια θα φτάσει στο τέλος του" και "η δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, η Δικαιοσύνη θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο».

tsipras
Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi

Η μάχη που έχουμε να δώσουμε, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, είναι να πείσουμε τους νέους να πάνε στην κάλπη, να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους και «αν κερδηθεί αυτό το στοίχημα, η αλλαγή θα γίνει πράξη και η προοδευτική κυβέρνηση θα είναι βέβαιη την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την εκτροπή», κάλεσε τον λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του και ζήτησε εκ νέου την άμεση διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

tsipras