Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που «μπλοκάρει» την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές του 2023 και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη (7/2).Ο καταδικασμένος «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης επιχειρεί να στήσει μία νέα Χρυσή Αυγή μπαίνοντας στη Βουλή και πιέζοντας έτσι για την αποφυλάκισή του, όπως καταγράφει απόρρητη έκθεση για την ακροδεξιά στην Ελλάδα. 

Η απόρρητη έκθεση για την ακροδεξιά παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και έχει ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2023. Υπάρχει αναφορά στη Χρυσή Αυγή στην οποία επισημαίνεται πως μετά την καταδίκη των μελών της υπάρχει περιορισμένη κίνηση των μελών της και πτώση των ποσοστών της. Οπως αναφέρει η έκθεση, η κάμψη του ηθικού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε κολλήσει κορονοϊό και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Κέντρο Αποκατάστασης. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση, βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικής διαβουλεύσεις με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει καθόλου στις εκλογές του 2023. 

Το κόμμα «Ελληνες για την Πατρίδα», σύμφωνα με την έκθεση, έχει στόχο να λειτουργήσει ως η νέα Χρυσή Αυγή μπαίνοντας στη Βουλή και να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στο κόμμα του Γιάννη Λαγού Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.) που είναι μέλος του εθνικιστικού ευρωπαϊκού κόμματος ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να κατέβει στις εκλογές μαζί πολιτικό σχηματισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη και την Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση. 

Επίσης υπάρχουν ακροδεξιές ομάδες που δεν διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή και σύμφωνα με την έκθεση συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, πορείες και γράφουν συνθήματα σε τοίχους. Πρόκειται για τις: 

  1. Propatria (Αθήνα) 
  2. Hellenic Existence ΙΑΧΗ (Αθήνα)
  3. Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση (Αθήνα)
  4. Ιερός Λόχος (Θεσσαλονίκη)
  5. Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA