Μενού
basilis-tsiartas
Βασίλης Τσιάρτας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα των Τζήμερου και Κρανιδιώτη σκορπώντας θλίψη σε όσους των υποστήριζαν μέσα στα γήπεδα. Φαίνεται, ωστόσο, πως αυτό είναι το μικρότερο κακό για τον πάλαι ποτέ αστέρα της ΑΕΚ και της εθνικής ομάδας, αφού ακόμα και η ίδια του η οικογένεια, η μητέρα του και η αδερφή του, τον αποκήρυξαν πολιτικά τονίζοντας πως δε θέλουν να έχουν απολύτως καμία σχέση με την «προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του».

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως αφού τον κατηγορούν για ομοφοβικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις γράφουν μόλις μια φορά το ονοματεπώνυμό του, ενώ στη συνέχεια τον αναφέρουν είτε ως «ο ανωτέρω», είτε αποφεύγουν να τον κατονομάσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της μητέρας και της αδερφής του Βασίλη Τσιάρτα, η οποία αρχικά δημοσιεύθηκε στο τοπικό site της Ημαθίας anepikairos.gr έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση

Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα

Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου»!