Μενού
sven mary
Σβεν Μαρί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έφεση κατά της απόφασης, που έλαβε το Δικαστικό Συμβούλιο του Βελγίου για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία και κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, Qatar Gate, άσκησε χθες, Παρασκευή (17/2) ο νέος δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου», Σβεν Μαρί. Με την έφεση του γνωστού Βέλγου ποινικολόγου το αίτημα της αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή θα εξεταστεί μέσα σε 15 μέρες, παρά την αρχική απόφαση των Αρχών για παράταση της κράτησης της Ευρωβουλευτού για δύο μήνες παραπάνω.

Οπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, ο Σβεν Μαρί εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόφαση των βελγικών Αρχών να μην αφήσουν ελεύθερη την Εύα Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Μιλώντας για την υπόθεση, έκανε και αναφορά στο προσωνύμιο που του έχει αποδοθεί και με το οποίο έχει γίνει γνωστός, δηλαδή ως «συνήγορος του διαβόλου». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κράτηση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού είναι «συμβολική», προσθέτοντας, όμως, ότι η δικαιοσύνη ως θεσμός δεν είναι συμβολική.

Στη σχετική συνέντευξη ο Σβεν Μαρί επανέφερε τον χαρακτηρισμό, που είχε δώσει στην κ Καϊλή, ως τρόπαιο, ενώ έβαλε εκ νέου κατά του «εγκεφάλου», όπως χαρακτηρίζεται για το σκάνδαλο διαφθοράς, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, γεγονός που είχε κάνει και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Ποιος είναι ο στόχος του Παντσέρι, στόχος είναι να βοηθήσει τη δικαιοσύνη να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση που έδρασε στο Ευρωκοινοβούλιο ή ο στόχος του είναι να βγει το συντομότερο δυνατόν». Αναφορές έκανε και στην ποινή της κ. Καϊλή, για την οποία σημείωσε ότι έχει καταπατηθεί.

Το προσωνύμιο «συνήγορος του διαβόλου»

Σχετικά με το προσωνύμιο που του αποδίδεται ως «συνήγορος του διαβόλου», προσωνύμιο που είχε λάβει επειδή είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση ενός εκ των τζιχαντιστών, που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, έκανε αναφορές σε περιπτώσεις που είχε αναλάβει, οι οποίες είναι αντίστροφες του προσωνυμίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που παρέθεσε, ήταν η υπεράσπιση μίας γυναίκας, στην οποία ο σύντροφός της είχε ρίξει βιτριόλι, αλλά και την υπεράσπιση της οικογένειας ενός φοιτητή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο Πανεπιστήμιο