Μενού
mixalis-dimitrakopoylos-vrykselles-kaili
Μιχάλης Δημητρακόπουλος | Getty
  • Α-
  • Α+

Προϋπόθεση για να συνεργαστεί η Εύα Καϊλή με τις Αρχές του Βελγίου «είναι να έχει κάνει κάτι. Όταν την ρώτησα αν έχει κάνει κάτι με το Κατάρ, είπε "όχι"». Αυτό σημειώνει ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της πρώην αντιπροέδρου του ΕυρωκοινοβουλίουΜιχάλης Δημητρακόπουλος για την υπόθεση του Qatar Gate, τονίζοντας παράλληλα ότι η εντολέας του δέχεται πιέσεις για να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε συγκεκριμένα: «Από την πρώτη στιγμή πιέζεται να παραδεχθεί πράγματα που δεν έχει κάνει. Το περιβάλλον της, της έλεγε να υπογράψει πράγματα που δεν έχει κάνει και σε δυο μέρες θα είναι ελεύθερη». Παράλληλα ο συνήγορος της κ. Καϊλή είπε: «Έρχονται στιγμές που λέει: "να υπογράψω να δω το παιδί μου", την άλλη μέρα λέει: "τι να υπογράψω αφού δεν μπορώ να τεκμηριώσω πως το έχω κάνει"».

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως η Καϊλή πήγε στο Κατάρ με εντολή της Μέτσολα μία φορά και μίλησε για εργασιακές σχέσεις. Ο δικηγόρος χαρακτήρισε «υποκριτές» τους μετέχοντες στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως, «οι ποινικές υποθέσεις δεν ξεκαθαρίζονται από το Κοινοβούλιο, αλλά από τα δικαστήρια» και τους κατηγόρησε πως «ψάχνουν μία εμβληματική προσωπικότητα, για να καταδικαστεί. Για να πουν ότι όποιος παρεκκλίνει, διώκεται. Είναι υποκριτές. Την θέλουν ως τρόπαιο».

Τέλος, ανέφερε πως αν είχαν εξεταστεί τα στοιχεία, η Εύα Καϊλή θα είχε αθωωθεί και επαναλαμβάνοντας περί κακής μεταχείρισής της από τη βελγική Δικαιοσύνη, είπε ότι, στην τελευταία επίσκεψη της κόρης της στη φυλακή, το 24 μηνών κοριτσάκι κρύφτηκε πίσω από μία καρέκλα για να μείνει μαζί της.