Μενού
karamanlis-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης - Κώστας Καραμανλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του μετά από την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή για την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως πλέον δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο που άνοιξε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε πως επί ημερών του Κώστα Καραμανλή εντάχθηκε και ο ίδιος στην πολιτική ενώ έκανε λόγο και για τους νέους ορίζοντες τόσο για τη χώρα όσο και για το κόμμα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA