Μενού
pantseri-kaili
Εύα Καϊλή-Αντόνιο Παντσέρι | Getty, eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως εγκέφαλος του Qatar Gate, συνεχίζει να καταθέτει στις βελγικές Αρχές και να δίνει περισσότερο «φως» για τον ρόλο της Εύας Καϊλή στην υπόθεση. «Η Εύα Καϊλή έλαβε προεκλογική ενίσχυση 250.000 ευρώ από το Κατάρ», υποστηρίζει για το συγκεκριμένο ποσό δωροδοκίας, που έλαβε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, γεγονός που προκάλεσε και την αντίδραση και του δικηγόρου της κα. Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Τα όσα λέει ο Παντσέρι εις βάρος της κα Καϊλή δε στέκουν. Είναι ο λόγος ενός πανικόβλητου, που προσπαθεί να σώσει τον εαυτό και την οικογένειά του, επενδύοντας στη συκοφαντία», απάντησε σχετικά ο δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού σε όσα της καταλογίζει ο κ. Παντσέρι. Παράλληλα, νέα διάσταση στις έρευνες των βελγικών Αρχών για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, έρχεται να δώσει δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι μοιράστηκαν το ίδιο κελί για αρκετές εβδομάδες 

Το παρασκήνιο πίσω από το μοίρασμα του κελιού

Καϊλή, Παντσέρι και Τζόρτζι προφυλακίστηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα των Αρχών για το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς. Η τοποθέτηση των Τζόρτζι και Παντσέρι στο ίδιο κελί, σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, θεωρείται ανεπίτρεπτο λάθος, με κορυφαίο Βέλγο εγκληματολόγο να δίνει, όμως, μία διαφορετική εκδοχή για το συγκεκριμένο περιστατικό. «Ουσιαστικά, μπορεί αυτό να έγινε σκοπίμως, έχει συμβεί και στο παρελθόν να τοποθετηθούν ύποπτοι στο ίδιο κελί και να υπάρχουν μικρόφωνα μέσα στο κελί», πρόσθεσε σχετικά ο Φίλιπ Νταένικ.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η τοποθέτηση των μικροφώνων γίνεται, έτσι ώστε να ακούν οι ανακριτές τις συνομιλίες των υπόπτων μέσα στο κελί, σε περίπτωση που πουν κάτι επιβαρυντικό για την υπόθεση.