Μενού
skertsos-mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ακη Σκέρτσο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται πλέον τα κόμματα καθώς το μόνο που απομένει είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει κι επίσημα την ημερομηνία των εκλογών. Η προκήρυξή τους, θα οδηγήσει αυτομάτως σε αλλαγές στην κυβέρνηση όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση του Γιάννη Οικονόμου που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα οπότε δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη καταλήξει στα πρόσωπα που θα σηκώσουν το «βάρος» του προεκλογικού αγώνα. Στελέχη που αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδιά» στην πορεία προς τις κάλπες ο καθένας από το δικό του πόστο.

Οπως αποκάλυψε το Reader, τον κρίσιμο ρόλο εκπροσώπησης της κυβέρνησης λοιπόν αναμένεται να αναλάβει ο Υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος. Ως πρόσωπο που αρέσκεται να χρησιμοποιεί τη δύναμη των επιχειρημάτων, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του τεχνοκράτη και του πολιτικού, με άριστη γνώση όλων των πτυχών του κυβερνητικού έργου μέχρι σήμερα, αλλά και με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ για τη δεύτερη 4ετία, κρίθηκε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να βγει μπροστά στη μάχη της αυτοδυναμίας.

Ειδικό πόστο για τον Μεϊμαράκη

Από ειδικό πόστο θα ενισχύσει το προεκλογικό αγώνα ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, θα αναλάβει την κινητοποίηση των ομογενών που έχουν εγγραφεί στους ειδικού εκλογικούς καταλόγους ώστε να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, αλλά και για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να στηρίξουν τη ΝΔ,. Παράλληλα, ως πρόσωπο που αποτελεί κατά πολλούς την καρδιά της παράταξης, θα «οργώσει» τη χώρα κάνοντας περιοδείες για να εκπέμψει δυνατά το μήνυμα της νίκης αλλά και της κρισιμότητας αυτών των εκλογών, αυξάνοντας τη συσπείρωση του κόμματος.

Τέλος, στην επικοινωνιακή «dream team» ρόλο θα έχει και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είχε αυξήσει το τελευταίο διάστημα τις εμφανίσεις της μπαίνοντας δυναμικά στον άτυπο προεκλογικό αγώνα και τις οποίες θα εντείνει περισσότερο. Λέγεται μάλιστα ότι θα αναλάβει να κάνει και περιοδείες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου επιδιώκεται η συσπείρωση του δεξιού ακροατηρίου. Και φυσικά τον αγώνα για την αυτοδυναμία θα συνεχίσουν να δίνουν τα μέλη της Επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ.

Οι ρόλοι Πελώνη και Τσιόδρα

Ανάμεσα στα πρόσωπα «κλειδιά» του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνεται και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, που είναι δοκιμασμένη στην παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Θα συνεχίσει δε, να δίνει έμφαση στα διεθνή θέματα τα οποία χειριζόταν με επιτυχία όλο το προηγούμενο διάστημα για λογαριασμό της κυβέρνησης, ούσα στο πλευρό του Πρωθυπουργού σε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό και επιμελούμενη κρίσιμες λεπτομέρειες και συναντήσεις κορυφής. 

Παράλληλα, στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής μάχης  θα βρεθεί και ο έτερος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Δημήτρης Τσιόδρας. Ως πολύπειρος δημοσιογράφος, πρόσωπο του στενού πυρήνα των ανθρώπων του Κυριάκου Μητσοτάκη και με πλήρη γνώση κάθε γραμμής του κυβερνητικού σχεδίου θεωρείται βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.