Μενού
francesco giorgi-eva-kaili
Francesco Giorgi, Εύα Καϊλή | NDP, eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate, μετά και τη χθεσινή αποφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι με ηλεκτρικό βραχιολάκι. Μάλιστα, άξιο αναφοράς στην υπόθεση αποφυλάκισης του Τζόρτζι, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή μετά από δύο μήνες, είναι ότι η Ομοσπονδία Εισαγγελία του Βελγίου δε θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου, γεγονός που μεταφράζεται από νομικούς κύκλους των Βρυξελλών με δύο τρόπους. Πρώτον, ότι οι καταθέσεις του Φραντσέσκο Τζόρτζι έχουν διασταυρωθεί με τις καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και δεύτερον, οι καταθέσεις τους ταυτίζονται απόλυτα.

Παράλληλα, οι ίδιοι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του Τζόρτζι βασίζεται στο γεγονός ότι δεν είχε να πει κάτι στην υπόθεση, καθώς και ότι οι βελγικές Αρχές δε φοβούνται ότι θα αλλοιώσει στοιχεία για την υπόθεση. Οπως αναφέρεται, η διαφορά του Τζόρτζι με τη σύζυγό του και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγκειται στο γεγονός ότι ο Ιταλός λομπίστας και συνεργάτης του Παντσέρι είχε ομολογήσει εξαρχής την εμπλοκή του στην υπόθεση, πράγμα που δεν έχει κάνει η Εύα Καϊλή, η οποία επιμένει ότι είναι αθώα.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση της παράτασης της κράτησης της Εύας Καϊλής έγινε με πρόσχημα να της ασκηθεί πίεση και να συνεργαστεί με τις Αρχές για την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού. Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται από το Εφετείο το νέο αίτημα αποφυλάκισης, που έχει υποβάλλει η νομική εκπροσώπηση της κα Καϊλή. Παράλληλα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής «έχασε» και το βασικό της επιχείρημα, δηλαδή ότι είναι μητέρα ενός παιδιού, του οποίου οι γονείς βρίσκονται και οι δύο στη φυλακή, καθώς ο Τζόρτζι αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Περνά στην αντεπίθεση με προσφυγή για την άρση της ασυλίας της η Καϊλή

Προσφυγή εναντίον της απόφασης για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού, κάνει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Συγκεκριμένα, αφορά στην υπόθεση για τους μισθούς των υπαλλήλων της κ. Καϊλή όπου κατά τη διάρκεια του Qatargate η Ευρωπαία Εισαγγελέας αποκάλυψε το θέμα ζητώντας την άρση της ασυλίας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, κάτι που έχει ξεκινήσει να δρομολογείται στην Ευρωβουλή.

Όπως επιβεβαίωσαν στο MEGA πηγές της Ευρωβουλής, στην οποία έχει επιδοθεί το έγγραφο, η προσφυγή αναφέρει ότι δεν συντρέχει η προϋπόθεση του αυτοφώρου για να γίνει άρση της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή διότι η υπόθεση αμφισβήτησης των επιδομάτων των βοηθών της χρονολογείται την περίοδο 2014-2021. Ενας επιπλέον λόγος είναι πως η έρευνα της «OLAF» είχε ολοκληρωθεί, συνεπώς η κ. Καϊλή δεν θα μπορούσε να την παρεμποδίσει.