Μενού
kostis-xatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για «δίκαιη απόφαση» που θα οδηγήσει σε «σημαντική αύξηση» του κατώτατου μισθού κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής για ένα θέμα που «καίει» τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα. Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα προχωρήσει στη σχετική εισήγηση.

«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, «αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους, γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά». Αναφορικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων. Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα τόνισε ότι 1000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.