Μενού
kaili
Εύα Καϊλή | AP
  • Α-
  • Α+

«Στενεύει ο κλοιός» για την κατηγορούμενη Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, μετά και την απόφαση των βελγικών Αρχών για αποφυλάκιση του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με βραχιολάκι, καθώς καταρρίπτεται ένα από τα ισχυρά νομικά της επιχειρήματα, δηλαδή ότι η κόρη της, όντας ανήλικη, μεγαλώνει και με τους δύο γονείς της στη φυλακή. Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες που είχε με την αδερφή της, Μανταλένα, και τον πατέρα της την «καίνε», καθώς της δίνει οδηγίες για να εντοπίσει «δίπλα από τον καθρέφτη» μια συσκευή κινητού και μερικά USB τα οποία θεωρεί «σημαντικά».

Απέναντι σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία κατηγορείται για την εμπλοκή στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς του Qatar Gate, θα έρθει εκ νέου αντιμέτωπη με τη βελγική δικαιοσύνη, καθώς αύριο Τρίτη (28/2) η υπεράσπισή της, που συναποτελείται από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τον Σβεν Μαρί θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αξιο αναφοράς είναι ότι σε περίπτωση, που η απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, είναι αρνητική, θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Ειδικότερα, αύριο το πρωί το  Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι. Οπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών». Αύριο, εξάλλου, το Εφετείο θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης και του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο Ιταλός λομπίστας και σύντροφος της κα Καϊλή αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.