Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Καταδικάζω τέτοιου είδους απαράδεκτες, εξτρεμιστικές και φασιστικής νοοτροπίας και έμπνευσης αναρτήσεις οι οποίες βάλλουν ευθέως σε βάρος της δημοκρατίας και της χώρας μας. Κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να τις καταδικάσει», είπε για τον Παύλο Πολάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί επειδή δεν μας αρέσει κάποιος, να λέμε ότι αυτός πρέπει να πάψει να υπάρχει. Στην πραγματικότητα, άγγιξε τα όρια της τρομοκρατίας και εκπροσωπεί μια βαθιά ολοκληρωτική αντίληψη, διχαστική. Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Παύλος Πολάκης αντιτίθεται στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν αυτή η αντίληψη έχει ξεριζωθεί ή όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί για να είμαι ευθείς, τέτοιου είδους αντιλήψεις είχαν εκφραστεί και με τη φράση “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε”».

«Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των εκλογών. Από τη μια πλευρά υπάρχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη, σοβαρή, εγγύηση της σταθερότητας για τη χώρα και για τη βιώσιμη προοπτική της, την ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη για τους πολίτες, σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που περάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με δοκιμασίες και κρίσεις λόγω εξωγενών παραγόντων, και από την άλλη υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας. Δεν έχει κυβερνητική πρόταση λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και είναι παραδομένη σε έναν εσωτερικό εσωκομματικό εμφύλιο, χωρίς δυναμική και χωρίς θετικό λόγο για αυτά που χρειάζεται η κοινωνία», τόνισε ο ίδιος. 

«Τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δεν έχει κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Δεν θέλησε να αποτινάξει από πάνω του τις αντιλήψεις αυτές που με τον πιο οξύ, επιθετικό και φασίζοντα τρόπο περιέγραψε ο κ. Πολάκης και το κάνει λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Άρα και η αξιοπιστία της πράξης μπαίνει σε ερωτηματικό και η αποτελεσματικότητά της καθώς πιστεύω πως είναι και πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις. Ο κ. Πολάκης δεν ήταν ούτε είναι ένα τυχαίο πρόσωπο επειδή του επιτράπηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει έναν πολύ ισχυρό ρόλο. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε. 

«Αυτό που θέλει η κοινωνία είναι η καταδίκη τέτοιων πρωτοφανών άθλιων εξτρεμιστικών αντιλήψεων που στρέφονται σε βάρος της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να λέει ένας βουλευτής που έχει διατελέσει και υπουργός ότι τη 2η φορά θα είναι αλλιώς, θα σας φτιάξουμε 500 δικούς μας δικαστές να έρχονται να δικάζουν. Αυτό είναι φασισμός, είναι κατάργηση της δημοκρατίας. Είναι μια πρωτοφανής ολοκληρωτική αντίληψη, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από την ελληνικό λαό και το δημοκρατικό μας πολίτευμα», κατέληξε.