Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και τον Μαρκ Ταραμπέλα στο Eφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει. Όπως ανέφερε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που εμπλέκεται στην υπόθεση του Qatar Gate αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο Ιταλός λομπίστας και σύντροφος της κυρίας Καϊλή αφέθηκε χθες. Δευτέρα (27/2) ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο  Τζόρτζι έχει μιλήσει στις Αρχές του Βελγίου και είναι πιθανό να έκανε μια συμφωνία σαν αυτή του Αντόνιο Παντσέρι, προκειμένου να προφυλακιστεί.